LIFE2.0 vitamin GYIK

Miért szükséges vitamin készítményt szedni túlsúlycsökkentő műtét után?

A bélrendszer anatómiájának megváltoztatása, valamint a bevitt táplálék mennyiségének csökkenése miatt egyes vitaminok és tápanyagok felszívódása lecsökken. A gyomor-bypass műtét után a tápanyagok “kikerülik” a gyomor nagy részét és a patkóbelet, s emiatt főképp a vas, a B12 vitamin, a folsav, a B1 vitamin, a kalcium és a cink felszívódása lecsökken. Ezek súlyos egészségügyi problémákhoz vezethetnek, ami főképp vashiányos vérszegénység, depresszió, idegrendszeri károsodás, csontritkulás formájában jelentkezhet.Ezek elkerülése végett javasolt naponta megfelelő mennyiségű vitamin- és ásványi anyag pótlásról gondoskodni, s a műtét után 3, 6 és 12 hónappal, ezt követően pedig évente egy komplex vérvételt végeztetni.

Melyik vitamin bevitelével lehet a megváltozott szükségletet bevinni?

A napi vitamin- és ásványi anyag pótlásra 2 lehetséges mód közül lehet választani: Lehet többféle vitaminból összeválogatni a szükséges mennyiséget, például a következő kombinációban

  • Multivitamin: Centrum vagy Actival vagy Supradyn , 2x1 tabletta 3 hónapig, majd napi 1 tabletta

  • B12 vitamin 0.5 mg naponta (vagy 1 mg im. injekció 3 havonta)

  • Kalcium-citrát 1200 mg naponta: CalciviD citrát fimtabletta napi 4x vagy Citrokalcium tabletta

  • D vitamin 800-1000 IU naponta

  • Vaspótlás: Maltofer drazsé napi 1x

Vagy pedig ún.

„komplex” bariátriai vitamin bevitelével, ilyen az általunk gyártatott LIFE2.0 vitamin. Kérem nézze meg a vitamin pontos összetételét is, mert nem mindegyik komplex vitamin tartalmazza a kalciumot, de a LIFE2.0 vitamin tartalmazza azt a szükséges mennyiségben.

Hogyan ajánlott bevenni a LIFE2.0 vitamint?

A LIFE2.0 vitamin íztelen por formátumú, s folyékony ételbe érdemes bekeverni. Joghurt, kefír, krémlevesek és zabkása (porridge) tökéletesen bevált eddig mindenkinek. Vízbe vagy kávéba nem érdemes tenni, mert nem tartalmaz tejport, így “karcos” jelleget kölcsönöz annak. Rengeteg mintát és ötletet töltöttünk fel az @life2.0vitamins Instagram oldalunkra, s Öntől is várjuk a javaslatokat.

Mennyi a LIFE2.0 vitamin napi adagja?

  • Bypass műtét után a napi adagolás 1 púpozott evőkanálnyi, azaz 9 gramm (vagy 2x a mellékelt adagolókanállal).

  • Sleeve műtét esetében ennek a felét, azaz 1 púpozott teáskanálnyi mennyiséget (vagy pedig 1 adagolókanálnyit) javaslunk.

A túlsúlycsökkentő műtét után mikortól lehet bevenni a LIFE2.0 vitamint?

Mivel a vitamin por formátumú, ezért akár már a műtét utáni első naptól kezdve könnyen és biztonságosan be lehet juttatni a szervezetbe.

Miért nem lehet a LIFE2.0 vitamint a patikában megvenni?

A LIFE2.0 vitaminhoz kizárólag a honlapunk megrendelve lehet hozzájutni; patikában, drogériában nem kapható, s a jövőben sem várható hogy ez változni fog. Az online értékesítéssel az árainkra nem rakódik további értékesítési jutalék, költség vagy viszonteladói díj, így az árakat a lehető legalacsonyabban tudjuk tartani.

Egészségpénztári számlára elszámolható-e a készítmény?

Igen, mivel megkapta valamennyi szükséges engedélyt az OGYÉI-től, ezért ennek nincs akadálya. Viszont a számla megfelelő kibocsátásához az egészségpénztárt kell vevőnek feltüntetnünk, ezért kérjük tudassa a rendelésekor, hogy így szeretné kérni a számlát.​

Mi az előnye a LIFE2.0 vitaminnak?

Egyszerűvé teszi a bypass vagy sleeve műtét utáni mindennapokat, mert egy igazi “all-in-one” készítmény, azaz tartalmazza a mindennapi élethez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat az optimális kombinációban. Így nem szükséges külön vasat, kalciumot és multivitamin szedni, sem pedig a 3 havonkénti B12 vitamin injekcióra sincs szükség utána. Ezért is választottuk a “… hogy az új élet még könnyebb legyen…” szlogent.

Miért por formátumban készül a vitamin?

A LIFE2.0 vitamin tervezése során egy “all-in-one” készítmény létrehozását tűztük ki célul. Az alkotóelemek a legjobb felszívódási mutatókkal bíró, a célnak leginkább megfelelő alapanyagok, ezek összeállításában nem kötöttünk kompromisszumot. Azonban ez már akkora mennyiség, hogy a napi adagja sem kapszulába, sem tablettába “nem fért bele”, így adta magát az ötlet, hogy por formátumban hozzuk létre a készítményt.

Lehet-e a kalciumot és a vasat egy készítményen belül kombinálni?

A régebbi orvosi tankönyvek nem javasolták a vas- és a kalcium együttes bevételét, de az utóbbi időben mind több kutatás mutat rá arra, hogy vas és a kalcium mégiscsak felszívódik, ha egyszerre kerül be az emésztőcsatornába. Különösen igaz ez a kalcium-citrátra, mely sokkal jobb felszívódási paramétereket mutat kevésbé savas környezetben, mint a kalcium-karbonát. Ezért (is) tartalmaz a LIFE2.0 vitamin kalcium-citrátot. A vas készítmények közül pedig a vas-fumarátnak a legmagasabb az elemi vas tartalma (mintegy 33%), ezért is esett erre a választásunk. A jelenlegi kutatások alapján a vas felszívódás végbemegy kalcium jelenlétében is, ha a kalcium: vas arány a 220:1-et nem haladja meg, ez a LIFE2.0 vitamin esetében 26:1. Jelenleg egy svéd- és egy USA-beli cég az amelyik a LIFE2.0 vitaminhoz hasonló “all-in-one” készítményt gyárt, azaz a kalcium és a vas is egy készítménybe került.

Miért jobb a kalcium-citrát a kalcium-karbonátnál?

A kalcium-citrát kevésbé savas környezetben 2.5x jobban szívódik fel, mint a kalcium-karbonát, és a túlsúlycsökkentő műtét utáni állapot pontosan ilyen. A kalcium-citrát azonban drágább, s sokkal voluminózusabb mint a kalcium-karbonát, így nem véletlen hogy sok készítmény az utóbbit tartalmazza. A LIFE2.0 vitamin kalcium-citrátot tartalmaz.

​Terhesség alatt mire kell figyelnem a vitamin bevitel kapcsán?

Előzetes bypass vagy sleeve műtét után 18 hónapig nem javasoljuk a terhességet. A terhesség során az A-vitamin beviteli módjára nagyon figyeljen, mert több “komplex” készítmény is (alfa)-retinolt tartalmaz, ami magzat károsító hatású lehet; a LIFE2.0 vitamin béta-karotint tartalmaz, így terhességben is biztonságos. A terhesség és szoptatás időszaka kiemelten fontos a szervezet vasellátottsága szempontjából. A LIFE2.0 vitamin 45 mg vasat tartalmaz, ez a legtöbb esetben elég a megnövekedett igény kielégítésére, de szükséges esetben további vaspótlásra is szükség lehet.

Sleeve gastrectomia (csőgyomor) műtét utáni szükséges vitaminpótlás?

Mind több tanulmány jelenik meg arra vonatkozóan, hogy ez ugyanúgy javasolt mint a bypass műtét után. A jelentősen lecsökkentett volumenű gyomor jóval kevesebb savat termel, s a táplálék lecsökkent mennyisége egyaránt hozzájárul a vitamin és ásványi anyag felszívódás csökkenéséhez, bár valószínűleg kisebb mértékben mint a bypass műtét esetében. Emiatt napi 1 adagolókanálnyi mennyiségű LIFE2.0 vitamin por bevitelét javasoljuk, ez a bypass után szükséges mennyiség fele.

Hogyan történik a kiszállítás?

A LIFE2.0 vitamin kiszállításában a www.packeta.hu a partnerünk. A mintegy 500 magyarországi csomagpontra a kiszállítás költségét a feltüntetett ár tartalmazza (azaz Önnek ingyenes), gyakorlatilag minden városközpontban található hosszan nyitvatartó, kényelmesen megközelíthető átvételi pont. Amennyiben tényleges házhozszállítást szeretne, ez további díj ellenében lehetséges, melyet minden esetben előre egyeztetünk Önnel. ​

Lehet-e készpénzzel fizetni?

A LIFE2.0 vitaminok előállítása és forgalmazása végig "készpénzmentes környezet"-ben történik, azaz készpénzt nem áll módunkban elfogadni.

Az alábbiakban a LIFE2.0 komplex bariátriai vitaminnal kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre adunk válaszokat. Amennyiben Önnek is van kérdése és nem találja itt a választ, forduljon hozzánk bizalommal.